модерни осветителни тела

Не е нужно да правите ремонт или да обновявате дома си изцяло, за да му придадете освежен вид. Може просто да подновите осветителните си тела. Това е един от най-лесните начини да направите вашето пространство по-модерно и да подобрите неговата функционалност и стил.

Смяната на вашето осветление може да окаже голямо влияние върху интериорния дизайн на дома ви. А най-хубавото е, че това няма да навреди значително на портфейла ви, както един ремонт, например. С богатото си разнообразието от продукти, Lightluxury, ви дава възможност да намерите осветителни тела, с които да вдъхнете нов живот на всяка стая от вашия дом. Ако имате нужда от идеи как да постигнете това, четете по-долу съветите, които ще ви дадем.

Използвайте вградено осветление, за да добавите интерес към всяка стая

Вградените осветителни тела са универсален избор за осветление. На практика, те са подходящи за всяка стая или зона на дома. Този вид лампи могат да служат като основен източник на околна светлина в дневната или спалнята. Те, също така, са чудесен избор, когато става въпрос за работно осветление в кухнята. Може да ги поставите над кухненския остров или над мивката, за да си осигурите необходимата светлина за готвене, чистене и други задачи.

Друг оригинален начин, по който може да използвате вграденото осветление, е да подчертаете определени детайли във вашия дом, като камина, произведение на изкуството или специфична декорация. Като поставите вградените светлини стратегически, можете да създадете фокусна точка, която привлича окото и добавя интерес към пространството.

Когато става въпрос за избор на правилните осветителни тела за вграждане, трябва да вземете предвид няколко фактора. Първо, помислите за размера на стаята. По-голямото пространство ще изисква повече осветителни тела, за да се осигури равномерно осветление. Също така, е добре да помислите за вида на крушката, която използвате. LED крушките са чудесен избор за вградено осветление, защото са енергийно ефективни и дълготрайни.

Помислете за релсови осветителни системи, за да допълните вашия модерен дом

Отличаващо се с множество светлини, прикрепени към една релса, този вид осветление не е толкова фино като вградените лампи. То обаче може да предложи много от същите предимства, включително гъвкавост, регулируемост и множество приложения. Самите спот лампи могат да бъдат позиционирани по различни начини, което ви позволява да персонализирате оформлението, за да отговаря на вашето пространство.

Този вид осветителни тела са отличен избор за кухни, особено над плотове, острови и зони за хранене. Можете да позиционирате регулируемите тела, така че да фокусирате светлината точно там, където ви е необходима, осигурявайки оптимално осветление за готвене или хранене.

В случай, че имате инсталирани релсови осветителни системи вкъщи, но те са твърде стари и непривлекателни, може просто да подмените спот лампите, вместо целия модул.

осветителни тела за дом

Създайте уникална и привлекателна атмосфера с висящи осветителни тела

Висящите осветителни тела или пенделите, също са чудесен избор за подобряване естетиката и функционалността на вашия дом. Ако вече имате такова осветление в дома си, помислете дали да не замените висящия абажур с по-модерна опция, за да му придадете нов облик. Ако искате да добавите изцяло ново осветително тяло, изберете такова с нечетен брой висулки, за да създадете по-балансирано и привличащо вниманието оформление.

Висящите осветителни тела, подобно на вградените, са универсални и могат да бъдат използвани по много и различни начини. Може да ги окачите над масата за хранене, за да създадете фокусна точка. Те също така, са популярен избор за осветяване на кухненски острови и плотове.

Пенделите се предлагат в широка гама от стилове, форми и материали, така че може да изберете такива, които допълват декора на вашия дом и добавят уникален визуален елемент.

Инвестирайте в качествен полилей, за да добавите нотка лукс и изтънченост към декора на вашия дом

Това осветително тяло е класически и елегантен избор, който може да добави стил и чар към всяка една стая от вашия дом. Често, когато хората си помислят за полилеи, те си представят големи кристални украшения, спускащи се над масата в хола. Тези осветителни тела обаче се предлагат в широка гама от размери, стилове и материали, което ги прави подходящи за различни пространства.

От входа до всекидневната, полилеят осигурява привлекателна фокусна точка, която добавя стил и незабавно се забелязва от гостите ви. Независимо дали се стремите към модерен скандинавски стил или искате да добавите нотка разчупеност към вашия интериор, има много видове полилеи, от които да избирате.