Разлог- неоткритата СПА дестинация

Разлог- неоткритата СПА дестинация

Минералната вода е само даденост. Всичко останало е иновативност, технологии, амбиции и не малка доза творчество. Новите звезди на СПА небосклона са различни. Те подхождат с уважение към природата и добавят към това съвременни достижения от сферата на балнеологията, красотата и здравето, хотелски комфорт, безупречна харна и цялостна грижа за своите гости.

Разлог е нова СПА дестинация

Разлог- неоткритата СПА дестинация

Бихме казали, че не е лесно до имена като Хисаря, Банкя, Горна баня и Сандански да бъде добавен Разлог, но предимствата на дестинацията са много. Планинската котловина, освежаващият вятър от прохода Предел, кристалният въздух и екологичночистата среда в комбинацията с многобройни минерални извори в общината, превръщат Разлог в ключово място за презареждане и отдих. На равно разстояние от София и Пловдив /160км./ до Разлог се стига бързо и сигурно. 

Разложката котловина кипи от живот през всички сезони. Богатият културен и спортен календар създава забавления за гости и местни жители. Удивително е свързването на туризма с фермерството и  създаването на завършен туристически продукт, с пълна отговорност във всеки елемент от почивката.

Катарино СПА Хотел е високо оценен от гостите

Разлог- неоткритата СПА дестинация

 • Комплексът е от затворен тип, заобиколен от гора, с отлична локация в близост до Разлог и на 10 минути от Банско;
 • Отличава се със спокойствие, широки пространства, градини, паркинги, тенис корт;
 • Нищо не засенчва прекрасните му гледки към върховете на Пирин планина;
 • Мястото за инвестицията е специално обследвано с цел балнеология и климатолечение. То е белязано със знаци от далечното минало и покровителството на Света Екатерина- кръстницата на това райско кътче ; 
 • Собствен минерален извор е в основата на развитието на съвременните СПА концепции;
 • Сладка планинска вода от близко водохващане тече в цялата система на хотела с минерална вода в Разлог

СПА удоволствия

Лятото е в разгара си и Катарино примамва с планинска прохлада и слънчеви шезлонги край своя минерален басейн. В атмосферата цари безгрижие и истинска наслада от възможността да бъдете с любимите си хора и да отпочивате, изключвайки напълно от ежедневния ритъм. 

Богата е палитрата от услуги в съвременния СПА център на комплекса. 

 • Ако чувствате физическа и ментална умора, можете да започнете своя СПА ден с релакс и ароматерапия с етерични масла по избор в индивидуална вана с минерална вода от извора. Луксозното изживяване съдейства за отпускане на мускулите, поглед към собствения вътрешен свят и достигане на душевен комфорт. Специалните вани на Катарино СПА въздействат със своя музикален фон и хромотерапия /терапия със светлина/. 
 • Ваната на Клеопатра с мляко е разкритата тайна на Античността за красива и хидратирана кожа на тялото, която вече е лесно достъпна. 

Разлог- неоткритата СПА дестинация

 • При ставни и мускулни болки, напрежение в опорно-двигателния апарат, препоръката на СПА терапевтите е потапянето във вана флотация- това е вана с висока концентрация на магнезиеви соли. За краткия престой в нея, организмът поема необходимото му количество магнезиеви соли, а тялото се отпуска в безтегловност на повърхността на водата. Терапията постепенно елиминира всички дразнители на външната среда и довежда до пълна тишина и спокойствие, напомнящи майчина утроба. 

Какво следва след взимането на индивидуална вана?

Разлог- неоткритата СПА дестинация

 • Особено подходяща след магнезиева вана е сарайл банята- терапия с хума. Богатата на минерали глина се размива с вода и нанася върху цялото тяло, премахвайки мъртвите клетки от повърхността на кожата. Глината постепенно изсъхва и в тази своеобразна природна капсула се извършват процеси на хидратация и обогатяване с минерали на тялото. Следва отмиване на веществата чрез парна баня, релакс и аклиматизация на топли керамични шезлонги.

Разлог- неоткритата СПА дестинация

 • „Ориенталска приказка“ е също интересна терапия с глина. Тя предлага съвременен вариант на хамам, при който клиентът се отпуска върху топла керамична основа. Следва обливане с топла вода и ексфолация на мъртвите клетки от кожата на цялото тяло с копринена ръкавица; пенен масаж с натурален сапун и маска с глина. След терапията се препоръчва необезпокоявана почивка в естествена среда, а резултатът е истинско прераждане.

Водните терапии в Катарино СПА включва добре познатите: сауна, парна баня и лакониум, леден фонтан, тропически душове. Новост е така наречената криосауна. Криотерапията е иновативен метод, който използва екстремно ниски температури за въздействие върху тялото. Идеята за студените компреси е позната на всички, но при криосауната охлаждането обхваща цялото тяло и се осъществява в специална капсула, извън която остава главата. Процедурата е скоростна с продължителност 2- 3 минути и постига изстудяване на повърхностния слой на кожата, което стимулира процеси на възобновяване на клетките. Криосауната е подходяща за изгаряне на мазнини, детоксикация и оформянето на тялото бързо и неинвазивно. 

Каквато и хидротерапия да изберете след нея, масажът има силен здравословен ефект. В Катарино СПА се предлагат класически, релаксиращи и арома масажи, масажи за бременни и деца. Специално внимание заслужават терапиите от Изтока /аюрведа масаж паудер и ауюрведа масаж абганям/ с топло сусамово олио, съдържащо в големи количества витамин Е, калий, калций, фибри, протеини, желязо, магнезий, фосфор, натрий, калий, цинк.

Един СПА център няма завършеност без своята бюти зона

Разлог- неоткритата СПА дестинация

Красотата заслужава внимание. Как се грижим за лицето си и остава ли ни време за това? 

Модерни решения за модерни времена- Криолед терапия на френската марка Филорга

Тя комбинира ефективно фотобиостимулация и криолед терапия в едно и успешно се предлага в Катарино СПА.

Фотобиостимулацията се основава на факта, че  в човешкия организъм има клетки, съдържащи фоторецептори, пропускащи светлинните (електромагнитни) сигнали през клетъчната мембрана. Слънцето е естествен фотобиостимулатор с лечебно и разкрасяващо действие. Но в градска среда с високи нива на замърсяване на въздуха и с продължителен престой в офис, слънчевите лъчи са недостатъчни.  Да се компенсира това с броените дни на отпуската, понякога може да бъде изключително вредно. Съвременното здравословно решение за ежедневието и всички сезони е LED фотобиотерапията. 

Фотобиостимулацията използва специфична дължина на вълна на светлинната, която ускорява процеса на обновление на клетките.  В процедурите на Филорга фотобиостимулацията се въвежда след криотерапия.

Крио терапията използва ниски температури за стимулиране на клетъчното обновяване. Тя е щадяща и без странични ефекти като лющене и зачервяване, като създава възможност за проникване в по-дълбоките слоеве на използваните последващи козметични продукти.

Криолед терапията дава видим ефект още при първата процедура.

Кожата е освежена, по-чиста, по-светла и по-гладка. Препоръчват се няколко процедури на месец, за постигане на траен ефект. По време на програмата се забелязва прогресивно подобряване на тена на лицето, изчистване на тъмните петна и хидратация, омекотяване на линиите и бръчките.