С упражнения можем да отслабнем в къщи

Отслабването вкъщи е напълно възможна мисия, при която от първостепенно значение е собствената мотивация. Тренировките с фитнес инструктор в зала не са за всеки, а и в ковид ситуация не винаги са възможни. Затова у дома е най-подходящото място за балансиране на физическа активност и почивка, съобразено с времето за лични и делови задачи.  

Всяка корекция на телесното тегло изисква минимум две съществени промени в начина на живот. Едната е свързана с менюто и калориите, които се приемат дневно. Втора се отнася за задължителните упражнения или спорт, без които няма как да се постигнат бързо желаните резултати.

С упражнения можем да отслабнем в къщиХранене в режим на отслабване  

Независимо дали сте на поредната хитова диета, в процеса на коригиране на телесната маса има храни, които определено не са приятели на добрата фигура. В забранителния списък са онези продукти, които се характеризират с висока калоричност и предполагат трупане на излишни килограми. Затова пък на тяхно място може да се включат нови вкусове.

С упражнения можем да отслабнем в къщи 

Най-много на отслабването вредят т.нар. бързи храни. Фастфуд продуктите може да са вкусни, но определено се “лепят” по тялото. Пържено и мазно също не е препоръчително на масата. Тестените изделия, бялата кристална захар и сладките изкушения няма да помогнат за стопяване на талията. 

В дневното меню са препоръчителни повече свежи плодове и зеленчуци. Преобладаващи трябва да са салатите плюс печени или варени меса. Полезни са нискокалоричните млечни продукти и зърнените храни. Умерено количество ядки, зелени смутита и добра хидратация с достатъчно количество вода, са правилният избор за балансирано, пълноценно и здравословно хранене. 

 Повече двигателна активност за по-малко килограми 

Редовното изпълнение на упражнения и правенето на гимнастика са правилният път към добре оформената фигура. Само с физическа активност може да се ускори процесът за изгаряне на повече калории, а и това ще помогне за красиво оформените мускулни групи. 

С упражнения можем да отслабнем в къщи

Вкъщи видът на практикувания спорт зависи от пространството и наличните фитнес уреди. Пилатес, йога, аеробика, зумба са сред най-често приложимите, независимо от мястото и конкретните умения на трениращи. 

Разбира се, има разлика във вида на упражненията, дали те са силови или кардио. Изгарят се различен брои калории и се натоварват еднакво различните мускули. Специалистите обаче казват, че най-добрите резултати идват, когато се съчетават повече разнообразни по интензитет движения. Затова, например, бягането е по-изтощително от бързото ходене на един и същи терен за еднакво време.

Каквото и да изберете за себе си, по-важно е да изпълнявате по правилен начин упражненията. Сега е лесно с помощта на електронните устройства да почерпим опит от видео уроци, за да се привикне към определена серия гимнастика. Това е важно не само за топене на мазнините, но и за извайването на красиво тяло. 

Фитнес инструктори съветват тренировката да преминава през няколко основни етапа – загряване, постепенно усилване на силата и продължителността на натоварванетото, редуване на мускулните групи и в края плавно нормализиране на дишането. 

Йога, аеробика и пилатес

Практикуването на йога не се свързва основно с корекция на телесната маса. Но, ако не сте били досега физически активни, това е подходящ преход към привикване на нов двигателен режим. Този тип гимнастика определено ще спомогне за правилното дишане, ускоряване на метаболизма и изхвърляне на токсините от тялото, което е гаранция за цялостно укрепване и хармонизиране. А заедно със стреса ни напуска и неистовото желание за преяждане. 

С упражнения можем да отслабнем в къщи

Аеробиката е доказала своя ефект за постигане на стегнато тяло. Налични са много програми, които са качени като видеа в интернет, за си избере всеки серия от упражнения. Достатъчно е да имате воля да тренирате поне по 30 мин. дневно и резултатите няма да закъснеят. 

За по-трудно подвижните най-подходящо е да се започне с пилатес. Гимнастиката не изисква никакви по-специални умения или сложни позиции на тялото. Тя успешно се прилага като физическа активност за поддържане на форма дори от бременните жени, може да се тренира заедно и с децата. Нужна е само подходяща постелка за земята или надуваема топка, която може да открие във всеки спортен магазин. 

Тренирането и гимнастиката за отслабване вкъщи са гарантиран начин за отслабване. Плюсовете са много – съобразявате се само със себе си, може да изпълнявате упражненията по всяко време на деня, продължителността и интензитета са личен избор. Единствено е нужно да се въоръжите с много търпение, воля и упоритост. Усилията със сигурност ще си заслужават.