С напредването на технологиите ние очакваме все по-добро и по-добро качество на изображенията. Особено в маркетинг индустрията е особено важно как точно изглеждаме в очите на своите потенциални клиенти, партньори, или пък работодатели или спонсори. 

 

Много са начините, по които можете да представите своята модна колекция, каталог, презентация или рекламни материали. Във продуктовата фотография са разработени редица техники и “трикове” на занаята, с които да подчертаем основните черти на продукта, да покажем необходимите функционални особености. 

 

Всичко това ще ви помогне да убедите своите партньори и клиенти, че именно вашият магазин е мястото, където трябва да се спрат. От основно значение е най-вече целта, която искаме да постигнем. Оттам нататък остава да изберем най-добрите кадри.

Триизмерните снимки са един от последните хитове в социалните мрежи. Когато става въпрос за продуктова фотография обаче, ни трябва наистина професионална ръка, за да успеем да спечелим хората. Професионалните продуктови снимки се правят с помощта на специална палатка, която е осветена от две или три страни с LED лампи. По този начин палатката разпръсква осветлението по правилния начин, за да може да няма неприятни петна от сянка по вашата стока. 

 

За да се направи 3д снимка, се използват два фотоапарата, настроени в синхронизиран режим. Така, натискайки копчето за снимане само на един от апаратите, ние правим две снимки от различен ъгъл. Можем да обработим и представим кадъра в такъв формат, че зрителят да може да мести перспективата си през телефона или компютъра си. А ако настроим да има няколко части от секундата между първата и втората камера, можем да играем с ефектите на 3д снимането.

 

Триизмерната фотография не бива да се бърка с 360-градусовите снимки на продукти, което означава заснемане на обекта от всички страни. Получава се серия от кадри, които могат да се предложат за разглеждане в подходящ формат – например интерактивно изображение, чийто изглед може да бъде контролиран чрез компютърна мишка. 

 

За да се получи този впечатляващ краен резултат, е необходимо да се заснеме обектът, като го поставим на въртяща се масичка. След това, разбира се, обработваме със съответния софтуер. Въпреки всичко тук не става въпрос толкова за високи технологии, колкото на правилен подход и подбор на техниките. 

 

Този вид фотография е измислена в края на XIX в., а днес модерните открития само ни помагат да я направим още по-атрактивна. Идеална е за бижута, часовници, обувки, хранителни изделия и др. 360-градусовите кадри могат да се направят и под формата на видео. 

 

В продуктовата фотография има ужасно много подготовка. Тя е свързана не само с технологичния процес по снимането. Преди да бъдат поставени за модел, продуктите трябва да бъдат подготвени, което включва разопаковане, полиране на блестящите части, внимателно позициониране върху поставката за снимане. 

 

След това идва ред на избора на подходящ фон и осветление. Ако се налага в кадрите да присъстват и хора, се налага екипът да нарасне също така с манекен, гримьор, стилист. Самият снимачен процес се нарича продукция, а след него идва времето на постпродукцията, т. е. редактирането или обработката на кадрите. 

 

Някои продукти е добре да се заснемат най-вече на бял фон, защото така всички цветове изпъкват във възможно най-истинския си нюанс. По време на него ние премахваме всичко излишно от снимката, като например отражения, прашинки или други несъвършенства.

 

Един опитен художник фотограф може да ви даде съвет, като даде още по-ясна визия на вашите бизнес идеи. Експертите от “Фото Про” са точните хора, що се отнася до изготвянето на вашия уебсайт, продуктов каталог или портфолио. 

Можете да им представите своята концепция, като дадете примери на това как си представяте фотографиите, например, с направени от своя телефон снимки. Те ще ви помогнат да избистрите идеята и да стигнете до една концепция, която наистина ще представи продукцията ви в най-добрата й светлина.