Как да изберем добра триколка

През първата година – две бебетата се возят удобно в своите колички. Скоро обаче това време изтича и на малките сладурчета им се налага да преминат към автономен режим на придвижване.

Всяко дете има свой собствен характер и предпочитания. Някои трудно правят прехода от количката към ходенето поради нежеланието да се отделят така лесно от родителската грижа. Други имат трудности да вървят толкова дълго, колкото се налага, без да са на четири колела. Трети пък имат нужда от движение и нямат търпение да се качат на първия велосипед.

За всички тези случаи е идеална триколката. С нея малкото ще има възможността да усвои всички нови умения, да укрепне и да придобие издръжливостта да върви само достатъчно дълго. За децата с голям запас от енергия, които като че ли никога не се спират пък, тя ще внесе разнообразието на движение, от което те имат нужда.

Изберете триколка спрямо възрастта и предпочитанията на вашето дете

Всеки малчуган има своя уникален темп на развитие, както и свои собствени предпочитания. Играта им еволюира през различните етапи. За тези, които все още са малки, е препоръчително да вземете триколка с възможност за родителски контрол. 

Има и комбинирани модели, при които допълнителното кормило може да се премахва, като така детето остава напълно самостоятелно. Многофункционалните триколки са най-добрият приятел на активните семейства с малки деца.

Как да изберем добра триколка

Вземете предвид сезона, за който купувате триколката. Ако вашето дете е вече над 12 месеца и есента е близо, няма смисъл да инвестирате в бебешките модели. Помислете за следващото лято, когато вашето мъниче ще е вече над 2-годишна възраст и ще се движи доста по-уверено.

Препоръчително е да потърсите триколка с тапицерия, която може да се сваля и пере. Така ще можете да я поддържате чиста като нова за по-дълго.

Непременно преценете дали триколката, на която сте избрали да се спрете, има достатъчно сигурно обезопасяване. Най-сигурните на пазара в момента са петточковите системи.

Вашето мъниче израства всеки ден, затова ще ви бъде от полза, ако се снабдите с триколка с регулируеми размери.

Материал и изработка

Триколките за малки деца са изработени от леки и безопасни материали. Основната конструкция може да бъде алуминиева или от по-скъп метал, в зависимост от категорията качество. Гумите са от фина EVA пяна.

Допълнителни приспособления към триколката

Добрите модели често включват най-необходимите аксесоари. Повечето нови триколки за по-малките имат вградени визьори в сенника. Най-хубавите имат и опция за отваряне и затваряне на прозорчето.

Подобаващо е също така да се спрете на триколка, която е оборудвана с клаксонче, светлоотразителни елементи, фарове и др.

Въпреки че триколките са доста сигурни в сравнение с велосипеда, дечицата са все още твърде малки, когато се учат да ги карат. Освен това не забравяйте, че в момента изграждате навиците и дисциплината на детето като самостоятелен участник в движението по пътищата. 

Съветът ни е задължително да защитите мъника си с предпазна каска, налакътници и наколенки. По този начин то ще има възможността да свикне и ще се научи колко е важно да се екипира правилно за спортните дейности.

Макар и да не е основен бонус, добре е триколката да има скоба за шишето на вашето мъниче, защото пиенето на вода по време на спорт е от първостепенно значение.

Как да изберем добра триколка

Изберете най-готината триколка

Разбира се, цветът и дизайнът на детското возило също са от значение. Kidso.bg е вашето онлайн кътче, където ще намерите всичко за бебето и детето. Филтрирайте, за да прецизирате настройките на търсенето по години, пол на детето и категория продукти. Поръчайте бързо и с изгодни условия при нас.

Ако желаете, можете допълнително да украсите триколката с висящи малки играчки или цветни стикери. Позволете на детето да вземе участие в творческия процес – това много ще го зарадва и ще го накара да заобича новата си придобивка още повече.